کد خبر 40291
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۴

هيئت نمايندگي ايران به رياست بهمني رئيس کل بانک مرکزي که به منظور شرکت در اجلاس سالانه صندوق بين المللي پول به مقر اين صندوق در امريکا سفر کرده است با رئيس اين صندوق ديدار و گفتگو کرد.

به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، دومينيک استراس کان رئيس صندوق بين المللي پول اقدام ايران در هدفمند کردن يارانه ها را بسيار مهم دانست و از ايران خواست تجربياتش را در اين زمينه به صندوق و ساير کشورهاي متقاضي قرار دهد.

سيد حميد پور محمدي قائم مقام بانک مرکزي و از اعضاي اين هيئت درگفتگويي تلفني به خبرنگار ما گفت: قرار شد ايران و صندوق بين المللي پول به طور مشترک همايشي را برگزار کنند تا ايران بتواند تجربه خود را به کشورهاي متقاضي و نيز صندوق بين المللي پول منتقل کند.

وي افزود: نکته ديگري که در جلسه هيات ايراني با رئيس صندوق بين المللي پول مطرح شد اعتراض ايران درباره تهديدها و تحريم هاي برخي کشورها عليه نظام بانکي ايران بود که به گفته قائم مقام بانک مرکزي اين تحريمها باعث ايجاد آثار نامطلوب بر اقتصاد جهاني مي شود.

هيئت ايراني از صندوق بين المللي پول خواست اين موضوع را مد نظر قرار دهد.

به گفته سيد حميد پور محمدي قرار شد گروه کاري تعيين شود و اين موضوع را بررسي و گزارشي تهيه کند.

قائم مقام بهمني گفت: ايران امادگي خود را براي همکاري با صندوق در زمينه اموزش به ويژه در حوزه برنامه ريزي مالي اعلام کرد.

پورمحمدي با اشاره به برگزاري نشست گروه 24 درمحل اجلاس صندوق بين‌المللي پول با حضور رئيس‌ کل بانک‌مرکزي گفت: گروه 24 متشکل از 24 کشور درحال توسعه است و به‌عنوان زير مجموعه گروه77 همه ساله مواضع خود را در امور پولي و مالي بين‌المللي هماهنگ مي‌نمايند.

وي افزود: اين نشست همزمان با تشکيل اجلاس صندوق بين‌المللي پول و بانک‌جهاني برگزار شد و بيانيه اي را به‌عنوان اجماع کلي کشورهاي درحال توسعه در امور پولي و مالي بين‌المللي صادر کرد.

به گفته قائم مقام بهمني اين بيانيه بر نکات زير تأکيد کرد: - لزوم توجه جدي به پيامدهاي نامطلوب روند اقتصادي جهاني براي کشورهاي در حال توسعه.

- نگراني درخصوص افزايش ديون دولتي کشورهاي بزرگ و تحميل آثار آن به کشورهاي درحال توسعه.

براساس اين بيانيه گروه 24 نگراني خود را در مورد اجراي سياست‌هاي انبساط پولي ازجانب کشورهاي بزرگ اعلام و بيان داشت که اين کشورها با انبساط پولي جريان سرمايه رابه ضرر کشورهاي درحال توسعه رقم خواهند زد.

- کشورهاي گروه 24 نگراني خود را از افزايش قيمت کالاهاي پايه و روي آوردن اقتصاد کشورهاي بزرگ به شيوه سفته بازي اعلام کردند و بيان داشتند که استفاده‌ از روش‌هاي سوداگرانه منجر به ضرر کشورهاي درحال توسعه خواهد شد.

کشورهاي گروه 24 شامل ايران- پاکستان- فيليپين- سريلانکا- سوريه- لبنان ازمنطقه آسيا و کشورهاي برزيل- آرژانتين- مکزيک- ونزوئلا- کلمبيا- پرو- گواتمالا –ترينادا و توباکو از آمريکاي لاتين و آفريقاي جنوبي، مصر- الجزاير- نيجريه- کنگو – ساحل عاج و غنا از منطقه آفريقاست.

در ضمن کشورهاي چين- عربستان و مراکش به‌عنوان ناظر در اين اجلاس شرکت مي کنند.

هيئت اعزامي کشورمان به سرپرستي بهمني رئيس کل بانک‌مرکزي در اين اجلاس حضور يافت و ديدگاه‌هاي کشورمان را در بيانيه منعکس کردند.

پورمحمدي افزود: نکته اي که به ان توجه و تاکيد شده است لزوم توجه به واحد پولي بين المللي جديد درمبادلات است.

وي گفت: هيئت نمايندگي ايران همچنين همايشي در محل صندوق بين المللي پول در زمينه اقدامات ايران در مبارزه با پولشويي برگزار و گزارشي از اقدامات کشورمان در اين زمينه ارائه کرد.

پور محمدي افزود: ايران همچنين اعتراضش را به رفتارهاي سياسي سازمان بين المللي مبارزه با پول شويي اف اي تي اف (FATF) اعلام کرد و بيان داشت اين نهاد نبايد ابزار سياسي کشورهاي بزرگ شود.

همچنين هيات نمايندگي ايران با وزراي اقتصادي چند کشور اروپايي و افريقايي ديدار کرد و طرف ها به منظور تسهيل امر تجارت گفتگو کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس